„Kádrováci, bolševici.“ Šli do akce proti „dezinformacím“, ale zvrtlo se to. Lidi se ozvali

09.08.2021 13:51 | Ze sítí

Vedení Prahy nechce, aby její společnosti inzerovaly na závadných dezinformačních webech. Fake news podle něj nepatří do veřejného prostoru. Spolek Nelež, který sestavuje seznamy nebezpečných webů a tlačí na firmy, tak slaví velké vítězství. Na soupisce nepohodlných se ocitly dokonce i Parlamentní listy. Jenže to má háček. Zahřmělo od běžných lidí. "Dobrokakáči, neobolševici a Hřibovi boys" Ostré!

„Kádrováci, bolševici.“ Šli do akce proti „dezinformacím“, ale zvrtlo se to. Lidi se ozvali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radní hl. m. Prahy Hana Třeštíková

Pražští radní chtějí, aby městské firmy a organizace neinzerovaly svou reklamu na tzv. dezinformačních webech. Svou výzvu zakládají na iniciativě jakéhosi spolku s názvem Nelež. Ten údajně založilo několik marketérů a pracovníků v reklamních agenturách, kteří prý chtějí bojovat proti dezinformacím.

Radní pro kulturu Hana Třeštíková z politického projektu Praha Sobě k věci řekla: „Dnes jsme na radě jednomyslně schválili, že výzva půjde na všechny městské společnosti, aby se přidaly k tomu, že nebudou inzerovat na dezinformačních webech. Myslím si, že je to z naší strany symbol, kdy se snažíme ukázat, že fake news a dezinformace nepatří do veřejného prostoru a městský zadavatel reklamy nebude podporovat tyto weby.“

Jako první se k výzvě připojila městská firma Prague City Tourism, která v případě zájmu prý poskytne ostatním pražským společnostem know-how i právní pomoc.Většina z dvanácti společností, ve kterých má hlavní město stoprocentní podíl, se zatím k iniciativě nevyjádřila, ale z dostupných informací vyplývá, že žádná z nich doposud stejně na těchto tzv. dezinformačních webech neinzerovala.

Spolek Nelež se tedy v podstatě zabývá tím, že si vybírá firmy, organizace nebo spolky, které následně vyzývá, aby neinzerovaly na dezinformačních webech. Dosud se údajně k jeho výzvám přidalo na 137 firem a 43 komunikačních a mediálních agentur.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dezinformace za covidu. Unikly citlivé informace z tajného programu Pentagonu

20:35 Dezinformace za covidu. Unikly citlivé informace z tajného programu Pentagonu

Americká armáda podle zjištění agentury Reuters v době covidové pandemie po několik měsíců vedla taj…